Lidt om hypnose

Hvad er hypnose?

Hypnose er en trance-lignende mental tilstand, hvor du vil opleve øget fokus, øget koncentration og suggestibilitet. Mens hypnose ofte beskrives som en søvnlignende tilstand, udtrykkes den bedre, som en tilstand af fokuseret opmærksomhed, hvor evnen til at modtage mental påvirkning fra hypnoterapeuten øges.

Du får faktisk dig selv i hypnose, ved hjælp af hypnoterapeuten, som guider dig med sin stemme. Derfor kræver det også en bevidst medvirken og velvilje for at få det optimale resultat.

Hypnosen hjælper med at få fokus på dét/dé problemer vi aftaler at fokusere på, og i den proces, imens vi dykker ned i det ubevidste, får du direkte adgang til dét, der skaber dine problematikker. Og med direkte adgang, følger muligheden for at løse.

Du kender det allerede!

Du kører på motorvejen, og pludselig har du bevæget dig fire afkørsler, sådan egentlig uden rigtig at køre dem. Du kan ikke huske dem, men du er omvendt heller ikke kørt galt. Men væk, det er den strækning.

Det kaldes highway-hypnosis, og er et helt fænomen i sig selv.

Du har selvfølgelig ikke sovet – for så var du uden tvivl kørt galt. Men du har i en strækning lagt din bevidsthed på hylden, og ladet det underbevidste tage over. Du har selvhypnotiseret dig helt uden du bemærkede det.

Skulle der opstå en farlig situation eller der sker noget du ikke ønsker, så skal din underbevidsthed nok skubbe din bevidsthed tilbage, så du kan reagerer. Sådan foregår det også i hypnosestolen hos os.

Mennesker i en hypnotisk tilstand virker ofte søvnige og “væk”, men i virkeligheden er de i en tilstand af hyperbevidsthed.

Selvom der er mange myter og misforståelser, er hypnose en meget reel proces, der kan bruges som et terapeutisk værktøj. Hypnose har vist sig at have medicinske og terapeutiske fordele, især ved reduktion af smerte og angst. Det er endda blevet foreslået, at hypnose kan reducere symptomerne på demens.